Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Open-haard.be Info en inspiratie open haarden en kachels
Open-haard.be

Gashaard: mogelijkheden & prijs

Als je geen klassieke haard met hout wil, dan is een gashaard zeker het overwegen waard. Dit type haard brengt een gezellige sfeer in huis en gaat lang mee. In dit artikel kom je meer te weten over de mogelijkheden en prijzen van gashaarden.

Wil je een beroep doen op een vakman voor de plaatsing van een gashaard? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Voor- en nadelen

Het plaatsen van een gashaard heeft enkele interessante voordelen:

  • Dit soort haard is erg eenvoudig in gebruik. Je kan de haard aan- en uitzetten met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening.
  • Aangezien de haard is aangesloten op een gasleiding, moet je niet telkens hout of pellets bijvoegen.
  • Gashaarden vereisen nauwelijks onderhoud. Je hebt ook geen last van as of ander vuil.
  • Er zijn vele soorten. Hierdoor vind je zeker wel een exemplaar dat past bij de stijl van jouw woning.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen:

  • Je moet uiteraard over een gasleiding beschikken en je hebt een doorvoer nodig.
  • Gashaarden zijn duurder dan de traditionele open haarden met hout.
  • Een gashaard geeft niet even veel warmte af als een klassieke open haard.

 

Mogelijkheden

Wil je een gashaard plaatsen, dan heb je heel wat mogelijkheden qua uitvoering van de haard. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor modellen die de gezelligheid van een open haard met hout imiteren. Gaat je voorkeur uit naar een modernere look, dan is een exemplaar met steentjes misschien wel iets voor jou.

gashaard

Op het vlak van plaatsing zijn er ook verschillende opties. Er is bijvoorbeeld de inbouw gashaard, die doorgaans afgesloten is met glas. Dit verhoogt de veiligheid en je kan blijven genieten van het vlammenbeeld. Je kan er ook voor kiezen om een doorkijkmodel te plaatsen. Hierbij wordt de haard bijvoorbeeld in een tussenmuur geplaatst. Door aan beide zijden glas te plaatsen, kan je vanuit verschillende plekken in de kamer genieten van het haardvuur. Er bestaan echter ook open modellen. Deze trekken meteen de aandacht in een interieur, maar het open verbrandingssyteem haalt wel een lager rendement.

 

Rendement gashaard

Vroeger scoorden gashaarden niet erg goed op vlak van rendement, maar bij de moderne versies is hier toch al een serieuze verbetering op te tekenen. Het rendement is ook afhankelijk van het verbrandingssysteem. Bij gesloten verbrandingssystemen zal het rendement een pak gunstiger zijn dan bij het open systeem. Ondanks het feit dat moderne open haarden op gas op een efficiëntere manier omgaan met energie, toch geven ze niet zoveel warmte als een traditionele open haard met hout.

 

Gashaard prijs

Door de vele mogelijkheden voor de plaatsing van een gashaard zullen de prijzen ook sterk variëren. Voor de plaatsing van een basis inbouw gashaard kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 3500 euro, maar onder meer het gekozen type en de afwerking kunnen de prijs nog doen oplopen.

Wil je een gashaard plaatsen en hiervoor een professional inschakelen? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een erkend plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.