Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Open-haard.be Info en inspiratie open haarden en kachels
Open-haard.be

Elektrische open haard: info & prijs

Met een elektrische open haard kan je de gezelligheid van een echt exemplaar in huis brengen. Dit soort open haarden heeft geen schoorsteen of rookkanaal nodig en je kan ze net als echte open haarden laten inbouwen. In dit artikel kom je meer te weten over elektrische haarden en hun prijzen.

elektrische open haard

 

Voordelen

De huidige generatie van elektrische open haarden kan echte haardvuren gedetailleerd nabootsen. De plaatsing ervan is bovendien erg simpel omdat je geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebt. Je hebt gewoon een standaard stopcontact nodig om de elektrische haard van elektriciteit te voorzien. Je kan ook kiezen voor inbouwexemplaren. Op die manier creëer je met je elektrische open haard het gevoel van een echte open haard. Ten slotte hoef je geen as of roet op te ruimen.

 

Verbruik elektrische open haard

Het verbruik hangt af van het type haard dat je in huis hebt en van de stand waarin de elektrische open haard brandt. Zo zal de elektrische haard in sfeerstand (alleen vlammen) nauwelijks 5 cent per uur kosten. De warmtestand zal uiteraard een pak meer verbruiken, ongeveer tussen 1000 en 2000 Watt. Dit zal zo’n 24 à 45 cent per uur kosten.

open haard elektrisch

 

Elektrische open haard prijs

De prijzen van een elektrische open haard liggen vrij ver uiteen. Dit heeft onder meer te maken met het vermogen en de kwaliteit van de nabootsing van het vuur. De prijzen voor een standaard elektrische inbouwhaard beginnen rond 200 euro, maar de prijs van luxueuze designmodellen kan oplopen tot 1.500 euro, en zelfs meer.

Wil je een elektrische open haard laten installeren door een vakman? Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen op onze offertepagina. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Soorten elektrische haarden

Er zijn een drietal soorten elektrische open haarden. Een eerste type is er een met LED-verlichting: met LED’s wordt hout verlicht zodat de indruk van een gloeiend haardvuur ontstaat. Dit vrij goedkope type heeft maar weinig diepte en levert slechts een flauw vuur. Ten tweede is er de elektrische open haard met waterdamp. Deze waterdamp wordt in de houtset verspreid en er wordt licht op geprojecteerd. Samen met de LED-verlichting die hier nog bijkomt wordt zo een leuk vlammenspel gecreëerd. Ten slotte is er de duurdere variant met de Pepper’s Ghost-techniek. Hierbij wordt aan de hand van LCD LED-projectie een erg realistisch vuur gecreëerd, zelfs met vonken en knisperende geluiden.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een erkend plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.